برای تغییر دکوراسیون دیوار می توانید از تکینک های جالب پتینه استفاده نمایید.

قرار نیست که حرفه ای باشید با چند تکنیک ساده می توانید یک دکوراسیون زیبا برای دیوار اتاق تان و سقف کاذب تهیه کنید .

یکی از مؤثرترین بخش های دکوراسیون منزل دیوارها می باشند . زیرا رنگ آن ها تأثیر بسیار زیادی را در ظاهر خانه و روحیه افراد خواهد گذاشت . از طرفی نیز یکی از آسیب پذیرترین سطح های یک خانه نیز به شمار می آیند زیرا نصب کردن انواع تابلوها ، پرده های زینتی ، دیوارکوب ها ، و … باعث صدمه زدن به آن ها می گردد .

شما با آموختن چند  تکنیک ساده می توانید این عیب ها را بر طرف نمایید . به جز این موارد گاهی احساس می کنید که دکوراسیون منزل تان برای تان تکراری گشته است و حالت یکنواختی دارد . در این صورت لزومی ندارد که بخواهید هزینه های سنگینی را متقبل شوید و وسایل منزل تان را تغییر دهید . تنها با رنگ کردن دیوارهای منزل تان می توانید در دکوراسیون منزل تان تغییراتی باور نکردنی را ایجاد نمایید.

دکوراسیون

1- تکنیک پتینه با اسفنج :

یکی از ساده ترین و زیباترین روش های ایجاد طرح روی دیوار ها استفاده از این تکنیک می باشد . به این صورت که ابتدا باید زمینه دیوار را رنگ آمیزی نمایید و بعد توسط یک تکه اسفنج که به رنگ آغشته می باشد به صورت ضربه ای به دیوار بزنید . دقت داشته باشید که ابتدا باید اضافه های رنگ را با روزنامه بگیرید و بعد اقدام به رنگ آمیزی نمایید .

2- تکنیک پتینه با پارچه :

این روش نسبت به روش قبلی ، نیاز به وقت بیش تری دارد . زیرا برای پیاده سازی این نوع تکنیک شما باید تعداد زیادی تکه پارچه را فراهم نمایید و در هر بار یکی از آن ها را مچاله نمایید و آن را به مقداری رنگ آغشته سازید . بعد به حالت ضربه ای به دیوار بزنید .

البته به روش دیگری نیز می توانید از این روش استفاده نمایید به این صورت که یک مستطیل به عرض 15 سانتی متر و طول 20 سانتی متر را از پارچه ای ببرید . در صورتی که با دستتان دو طرف پارچه را گرفته اید آن ها را در خلاف جهت هم بپیچانید . لوله پیچیده شده را به رنگ آغشته نمایید و مثل یک وردنه روی دیوار بکشید هر باری که پارچه باز شد ، این عمل را تکرار نمایید .

3- تکنیک بافت دار کردن دیوار و سقف کاذب توسط پتینه :

برای بافت دار کردن دیوار روش های متفاوتی وجود دارد برای مثال ترکیب پودر مل ، آب ، روغن الیف و رنگ روغن برای درست کردن خمیری نسبتاً شل تا بتوان برای بافت دار کردن دیوار از آن ها استفاده نمود . برای رسیدن به غلظت دلخواه نیز می توانید از مقداری آب و پودر مل نیز استفاده نمایید .

4- تکنیک رنگ برداری :

این نوع تکینیک نیز توسط پارچه انجام می گیرد . اما تفاوت آن در این است که در این روش پارچه رنگ اضافی را به خودش می گیرد . در ابتدای کار دیوار مورد نظر را آماده می کنیم و رنگ را به صورت نیمه رقیق توسط قلم مو به دیوار می کشیم . سپس توسط یک دستمال نخی زبر که به صورت مچاله شده است به دیوار خیس به صورت ضربه ای می زنیم . به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته می شود و به طور هم زمان با انتقال رنگ ، نقش های مچاله شده پارچه بر روی دیوار باقی می ماند .

5- تکنیک راه راه کردن دیوار توسط پتینه :

از این روش بیش تر برای اتاق های خواب استفاده می کنند . آن چه که باید به آن توجه داشت این است که نباید باعث شلوغ شدن اتاق شود . برای مثال این روش را می توان تنها برای یک قسمت از دیوار اتاق خواب استفاده کرد . در ابتدا نقطه وسط دیوار را پیدا کنید بعد 7/5 سانتی متر از هر سمت این نقطه را به اطراف حرکت دهید . با این روش اولین نوار 15 سانتی متری را ایجاد کنید . به همین صورت تمامی دیوار را به نوارهای 15 سانتی متری تقسیم نمایید .

توسط شاقول خطوط را رسم نمایید می توانید از نقطه چین های بزرگ نیز استفاده نمایید و آن را تا پایین دیوار بکشید . بعد توسط چسب نواری کاغذی یک سمت خطوط علامت گذاری شده را بپوشانید طوری که چسب داخل نوارهایی که باید بمانند را بچسباند . در پایان به صورت یکی در میان این قسمت ها را رنگ آمیزی کنید . البته شما می توانید الگوهایی را نیز به شکل دایره یا مثلث از مقوا در بیاورید و در میان این خطوط قرار دهید . اگر تصمیم دارید که داخل این نوع الگوها را رنگ آمیزی کنید باید طوری آن ها را طراحی نمایید که وسط آن ها خالی باشد .

دقت داشته باشید که در تمامی روش های فوق باید میان رنگ ها هم خوانی وجود داشته باشد زیرا دارای اهمیت بسیاری می باشد.

بنابراین در هنگام رنگ کردن به نکات زیر توجه نمایید :

آن چه که در تکنیک رنگ کردن مهم است سرعت عمل می باشد زیرا امکان دارد که لایه رنگ به سرعت خشک گردد و رنگ برداری آن به سرعت انجام گیرد . که شما می توانید ابزاری را به کمی تینر روغنی آغشته سازید و به سطح رنگ بمالید . بعد از این که ابزارتان ( پارچه یا کیسه پلاستیکی  و …) به رنگ آغشته گشت آن را با ابزار دیگری عوض کنید .